Ontdek de wijnen van Château Léoville Las Cases

Land
Regio
Subregio
Druifsoorten
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Productie
30.000 kisten

Microklimaat

Château Léoville Las Cases is gelegen in Saint-Julien en omvat 95 hectare. Het Clos bestaat uit een complex terroir van grind met een kleiachtige ondergrond. De nabijheid van de Gironde heeft de afgelopen eeuwen gezorgd voor een grote diversiteit aan bodems. De rivier verzorgt ook een microklimaat die het mogelijk maakt om de druiven vroeg te rijpen en ze beschermt tegen vorst.

Geboorterecht

Domaine de Léoville is in handen geweest van sommige van de meest rijke en invloedrijke nobele Franse families, voordat het in het bezit kwam van de Las Cases-familie. Als gevolg van de Franse revolutie werd het landgoed tussen 1826 en 1840 in tweeën gedeeld. Château Léoville Las Cases ontstond, dankzij een geboorterecht, uit een erfenis van drie vijfde van het oorspronkelijke landgoed en het hart van het domein.

De Delons

Het château bleef in de Las Cases-familie totdat financiële problemen hen noodzaakten het te verkopen aan verschillende inwoners van Bordeaux. Waaronder de Duitse zakenman Théophile Skawinksi. Hij gaf zijn deel door aan zijn erfgenamen, de Delons. Langzaam kochten zij de andere aandeelhouders uit en kwamen zij in het bezit van de meerderheid. Jean-Hubert Delon volgde zijn vader op in 2000 en is de vijfde generatie van de familie die Château Léoville Las Cases runt.

2nd Grand Cru Classé

De Grand Vin, Léoville du Marquis de Las Cases, is geclassificeerd als 2e Cru in de Bordeaux Classificatie van 1855. Echter wordt er gezegd dat de kwaliteit zo hoog is dat als de classificatie herzien zou worden, deze wijn onder Premier Cru valt. Dit is het resultaat van het exceptionele terroir van het voormalige Léoville landgoed. De Grand Cru heeft een complexe, gepolijste expressie en een uniek karakter.

Léoville’s tweede wijn is de Le Petit Lion du Marquis de Las Cases. Door de vinificatie en rijping kan de wijn de verse, rijpe en fruitige smaken behouden in de levensloop. Deze wijn is echt ontworpen als tweede wijn, wat betekent dat hij al in een vroeg stadium te drinken is.

L’Aile ou La Cruisse

In 1953 was Léoville de Las Cases te zien in de iconische Franse film ‘L’Aile ou La Cuisse’. In deze film heeft Charles Duchemin (gespeeld door Louis de Funès) zijn smaak volledig verloren, maar de Grand Vin herkent hij uit duizenden.  

Nieuws van Vineut

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze laatste aanwinsten!